De omgeving

‘s-Graveland ligt in het zuidelijkste puntje van de provincie Noord-Holland. Op de overgang van de zandgronden met de schitterende loofbossen naar de veengronden met weilanden en plassen.

Karakteristiek voor ’s-Graveland zijn de fraaie buitenplaatsen in het bosrijke gebied aan de rand van ’t Gooi. Deze vinden hun oorsprong in de 17e eeuw, toen de buitenplaatsen door Amsterdamse kooplieden werden aangelegd.
>> meer informatie

Er op uit

Door de omgeving met zijn verschillende landschapstypen lopen vele zeer diverse wandelingen.

Op de fiets kunt u het oude vestingstadje Naarden en Het Nederlands Vestingmuseum bezoeken.
Het pittoreske dorp Laren, bekend van de vele schilders die het dorp op schildersdoek hebben vastgelegd en de poffertjeskraam midden op de brink, is zeker een bezoek waard. Via de smalle weggetjes met de vele hoge hagen komt u in het van origine boerendorp Blaricum, met heidevelden en mooie vergezichten over de eng.
In de media-stad Hilversum vindt u Beeld en Geluid, hét audiovisuele archief van de Nederlandse omroepen én zeker een bezoekje waard om een leuk dagje uit te zijn!

Loosdrecht biedt u verschillende keuzen wat betreft de watersport. Van het huren van een kano, sloep of zeilboot tot een rondvaart over de plassen en de Vecht.

Het station Bussum Zuid, 10 min fietsen door het bos en over de hei, brengt u snel naar Amsterdam of Utrecht.